Obituaries

Ethel Rezendes
B: 1932-07-25
D: 2017-10-10
View Details
Rezendes, Ethel
Gertrude Canfield
B: 1928-10-16
D: 2017-10-09
View Details
Canfield, Gertrude
James Morrison
B: 1940-09-01
D: 2017-10-08
View Details
Morrison, James
Anthony Ciaravino
B: 1922-09-08
D: 2017-10-06
View Details
Ciaravino, Anthony
Roberta Rezendes
B: 1949-10-04
D: 2017-10-04
View Details
Rezendes, Roberta
Arthur Steeves
B: 1932-06-22
D: 2017-10-04
View Details
Steeves, Arthur
William Widdecombe
B: 1949-06-24
D: 2017-10-04
View Details
Widdecombe, William
Edward Mazurek
B: 1938-12-21
D: 2017-10-04
View Details
Mazurek, Edward
Jarrod Criscoe
B: 1983-05-14
D: 2017-10-02
View Details
Criscoe, Jarrod
Shauna Landre
B: 1978-08-08
D: 2017-10-02
View Details
Landre, Shauna
Verona Curtis
B: 1930-08-02
D: 2017-09-29
View Details
Curtis, Verona
Ronald Moore
B: 1953-01-31
D: 2017-09-28
View Details
Moore, Ronald
Elaine Foster
B: 1926-06-10
D: 2017-09-27
View Details
Foster, Elaine
Edith Eutsler
B: 1933-08-16
D: 2017-09-26
View Details
Eutsler, Edith
Mary Matson
B: 1942-08-12
D: 2017-09-26
View Details
Matson, Mary
Clifford Burkett
B: 1928-10-22
D: 2017-09-25
View Details
Burkett, Clifford
Warren Dorr
B: 1932-10-03
D: 2017-09-24
View Details
Dorr, Warren
Robert Scott
B: 1931-12-21
D: 2017-09-22
View Details
Scott, Robert
Mildred Pease
B: 1925-12-02
D: 2017-09-15
View Details
Pease, Mildred
Terrence Economy
B: 1935-01-31
D: 2017-09-14
View Details
Economy, Terrence
Mary Ellen Wilson
B: 1933-08-13
D: 2017-09-14
View Details
Wilson, Mary Ellen

Search

Use the form above to find your loved one. You can search using the name of your loved one, or any family name for current or past services entrusted to our firm.

Click here to view all obituaries
Search Obituaries

Bereavement Support Group

For anyone coping with the loss of a loved one. First Wednesdays, Monthly, 3:00pm - 4:30pm. Picker Family Resource Center, Rockport.

Pre-Arrangement

A gift to your family, sparing them hard decisions at an emotional time.

Holiday Memorial Event

View event pictures from previous years or order additional memorial star ornaments.

Engraved Memorial Star Ornaments

Personalized memorial star ornaments may be ordered here.
Organ & Tissue Donations
Past Services
Loading Current Services...

Obituary Notifications

Providing your email address will allow us to notify you of recent obituaries.

Organ & Tissue Donations

 

In practice, donations cannot be carried out without the consent of next-of-kin. Advance discussion of donation with family members is just as important as signing a card. In a time of extreme stress and grief, a signed donor card and knowledge of the individual's wishes will help families make their decision about donation.


Question #1    Who can become a donor?

Answer:    Anyone who is 18 or older and of sound mind may become a donor when he or she dies. Minors may become donors with a parent's or guardian's consent.


Question #2    Will my decision interfere with my own health care?

Answer:    No. Medical personnel must follow strict guidelines before they can pronounce death and remove the donor's organs and tissues. Organ and tissue donors receive the same health care as non-donors.


Question #3    How will medical personnel know that I am a donor?

Answer:    Medical personnel will know by your carrying of a " Donor Card". You should distribute copies to your family, doctors, funeral home that holds your pre-arranged services and attorney.


Question #4    Who pays for the donation procedure?

Answer:    The organ donation programs, funded through health care, pay for all costs involved in the organ donation and recovery.


Question #5    How are the organs and tissues distributed?

Answer:    The distributions of organs is handled by regional organ banks which are linked to a national computer network that allows them to speed the process of matching organ donors and recipients. Tissue distribution is coordinated by various tissue banks throughout the country.


Question #6    Does my age or medical history matter?

Answer:    Although most programs do have age restrictions for organs, it should not influence your decision to become a donor. The transplant team will decide at the time of donation whether the organs or tissues are useful for donation. If the organs or tissues can't be transplanted, it is possible that the organs or tissues may be helpful in medical research.


Question #7    Will I have to change my funeral arrangements?

Answer:    Within reason, organ donation does not delay funeral arrangements or disfigure the body, so no changes will be needed in your funeral plans. If you plan to donate your body for medical research, you should be sure to arrange all of the details with your local anatomical board.


Question #8    Can I change my mind about becoming a donor?

Answer:    Absolutely, simply tear up your donor card. Anyone that you have told about your donation request should be notified of this change. Tell family members, doctors, funeral home, and if you have made arrangements to have your status indicated on your driver's license be sure to contact the driver's license office to have your status changed.

 

110 Limerock Street | Rockland, ME 04841
Phone: (207) 594-4212 (800) 590-4212 | Fax: (207) 596-0755 | Email: wecare@bchfh.com